Kliv ombord på en helt ny båt från Najad och segla gratis över Atlanten. Ja, det finns faktiskt möjlighet till det 2018. Foto: Najad

Båtnytt

Så kan du segla gratis över Atlanten

Är du sugen på äventyr på världshaven? Då bör du kolla in det här. Nu söker en svensk båttillverkare kvinnlig besättning som vill segla deras senaste modell till Västindien nästa år.

Text: Båtnytt • 2017-11-20 Uppdaterad 2021-06-09

I januari 2018 presenterar orustvarvet Najad sin nya modell 395 i två versioner. Som vi skrivit om tidigare blir det enligt varvet en båt där Najad höjer ribban för seglingsegenskaperna och det blir en ordentligt lyxig inredning.

I slutet på november 2018 kommer ett exmeplar av båten seglas över Atlanten under Atlantic Rally for Cruisers, ARC. Den årliga eskaderseglingen över Atlanten startar i Las Palmas på Gran Canaria och går i mål på St Lucia i Västindien. Det är en segling som för de flesta deltagande båtarna tar runt tre veckor.

 

I ett pressmeddelande går nu Najadvarvet ut och söker besättning till sin båt för den här överseglingen. Vad man letar efter är kvinnor som är sugna på ett äventyr lite utöver det vanliga. Du behöver inte vara någon superstjärna i segling – de föredrar faktiskt sökande som inte har någon tidigare seglingserfarenhet.

Najad kommer själva att stå för skeppare men de sex personer som de nu letar efter ska inte vara passagerare utan stå för alla sysslor ombord, såsom navigering, vaktgång och vara delaktiga i att ta viktiga strategiska beslut längs vägen.

Najad ser till att du får all nödvändig utrustning som krävs för seglingen. Men du får själv betala för saker som flygbiljetter och maten under seglingen.

Så vad väntar du på? Börja fila på ditt CV och en riktigt god anledning till varför just du ska få göra den här drömseglingen. Men vänta inte för länge. Uttagningsprocessen är redan igång.

Här läser du mer info om seglingen och ansöker om en plats ombord 

 

Läs mer om Atlantic Rally for Cruisers här

Skräddarsytt från Henån – 40 år med Najad

Så blir Najads nya lyxseglare

Svenskar tar över i toppen för Volvo Ocean Race


Text: Båtnytt • 2017-11-20
BåtnyttNyheterAtlantseglingKappsegling
Rulla till toppen