Båtnytt

Så gör du båten säker för långsegling

Ganska mycket pengar inför vår jordenruntsegling har gått åt till utrustning som vi hoppas att vi aldrig behöver använda. Atlantic Rally for Cruisers räknar med att minimisäkerhetsutrustningen för en Atlantöverfart kostar omkring 80 000 kronor.

Artiklar

Finsk glädje i Vendée Globe

Huusela första nordbo att ta sig i mål i stentuffa racet

Artiklar

“Sedan jag var barn har jag drömt om att få segla jorden runt”

Här är paret som ska inleda sitt äventyr ute till havs. Från Stockholm går resan mot Färöarna och ut mot resten av världen.

Båtnytt

Trimaran kapsejsade i Atlantkappsegling – skepparen vägrar räddas

Solokappseglingen Route du Rhum bjuder hårt motstånd för deltagarna. Fransmannen Lalou Roucayrol överrumplades av starka vindar och slog runt häromdagen – men vägrar ge upp sin båt.

Båtnytt

Svenska långseglare hjälper orkandrabbade Karibien

Många svenska långseglare har Karibien att tacka för mycket. Nu vill de betala tillbaka genom att stötta det orkandrabbade området. Och du kan också på ett enkelt sätt hjälpa till.

Båtnytt

TV: Se höjdpunkterna från tuffa andra delsträckan i Volvo Ocean Race här

Kapitel två är till ända. Det har varit slitsamma 7 000 sjömil segling från Lissabon till Kapstaden. Kolla in sammanfattningen av besättningarnas strapatsrika resa här.

Båtnytt

Så kan du segla gratis över Atlanten

Är du sugen på äventyr på världshaven? Då bör du kolla in det här. Nu söker en svensk båttillverkare kvinnlig besättning som vill segla deras senaste modell till Västindien nästa år.

Båtnytt

TV: Vild start på Volvo Ocean Race – kolla in de fantastiska helikopterbilderna

Andra sträckan på Volvo Ocean Race är igång. Och seglarna fick smaka på havets starka krafter direkt. Kolla in de mäktiga filmsekvenserna när båtarna flyger ut från Lissabon och kraschar in i kaskader av oceanvågor.

LivetOmbord

TV: Yrvind kastar loss igen: ”Blir hellre uppäten av hajar än dör på långvården”

De små segelbåtarnas okrönta kung Sven Yrvind har sjösatt en ny båt. I början på sommaren 2018 ger sig 78-åringen ut på ett nytt gastkramande äventyr på världshaven. Följ med ombord.

LivetOmbord

Första kvinnliga skepparen klar för Volvo Ocean Race

Brittiskan Dee Caffari axlar skepparrollen för laget "Turn the Tide on Plastic" i VOR 2017-2018.

Scroll to Top