Benny Ruus har varit vd för Dalslands kanal i över 25 år. Nu tackar han för sig och slussar ut. Foto: Dalslands kanal AB/iStock

Båtnytt

Sveriges kanalkung går i pension

Få – om någon – i Sverige kan mer om nordiska kanalvägar än Dalslands kanals vd Benny Ruus. Men nu slussar han ut mot nya äventyr.

Text: Praktiskt Båtägande • 2017-11-21 Uppdaterad 2021-06-10

Dalslands Kanal AB:s vd Benny Ruus slutar vid årsskiftet 2018/19. Benny Ruus har varit vd i Dalslands Kanal AB i över 25 år. 

– Säger man Benny Ruus så säger man också Dalslands kanal – eller omvänt. Benny Ruus är ett begrepp i kanalsammanhang med ett mycket stort kontaktnät, såväl nationellt som internationellt. Han är ordförande i Föreningen Sveriges och Norges kanaler och ledamot i IWI, Inland Waterways International, paraplyorgan för alla världens kanaler.

Hans stora engagemang för kanaler och alla hans föreläsningar, från små båtklubbar i Sverige till större internationella konferenser, har starkt bidragit till att stärka varumärket Dalslands kanal, säger kanalbolagets styrelseordförande Lars-Göran Ljunggren. 

– Jag har varit fantastiskt privilegierad som har fått förmånen att leda detta spännande och viktiga företag och att arbeta tillsammans med så engagerade och skickliga medarbetare. Men efter mer än 25 år på chefsposten och med det faktum att jag närmar mig pension är det naturligt att lämna över till en ny kraft, säger Benny Ruus i en kommentar.

Så gör vi bort oss när vi slussar – slussvakten berättar

Häng med i Praktiskt Båtägandes slusskola

TV: Här blir slussningen en mardröm


Text: Praktiskt Båtägande • 2017-11-21
BåtnyttNyheterKanalerNyheter
Rulla till toppen