Kanaler

Båtnytt

Efterlysning: Hjälp Dalslands kanal att fira 150 år

Ett av landets mäktigaste infrastrukturprojekt firar stort 2018. Och nu vänder sig kanalledningen till er båtägare. De vill ha hjälp att göra firandet oförglömligt.

Båtnytt

Sveriges kanalkung går i pension

Få – om någon – i Sverige kan mer om nordiska kanalvägar än Dalslands kanals vd Benny Ruus. Men nu slussar han ut mot nya äventyr.

Artiklar

Tidsnöd för renovering av raserad Göta kanal-kaj

Det krävs ett omfattande arbete för att renovera den kaj som rasade längs Göta kanal i höstas. Men det blir knappt om tid att få den populära kajen i Sjötorp klar till säsongsstarten 2017.

Artiklar

4 smarta moderna sätt att äga sin drömbåt

Sätten du kan äga båt på blir allt fler. Och nya kreativa koncept lanseras hela tiden. Tidningen Praktiskt båtägande har djupdykt i de senaste trenderna. Kolla in här hur du både kan få tillgång till båt i Medelhavet – och ett hus på Hawaii.

Artiklar

Därför kan Göta kanals läckande slussar skapa slukhål

Som ett led i den omfattande renovering som nu görs längs Göta kanal skrivs nästa kapitel i historieböckerna. Tre slussar friläggs helt för att få svar på i vilken omfattning och varför slussarna läcker vatten. Allt för att förhindra allvarliga olyckor i framtiden.

Artiklar

Här rasade en kaj längs Göta kanal

Göta kanal töms just nu på vatten för omfattande renoveringsarbeten på flera ställen. Men när vattnet sjönk undan rasade plötsligt en kaj vid ett av kanalens populäraste hamnområde.

Artiklar

Här byggs världens största fartygstunnel

I Norge backar man aldrig för att spränga stora hål rakt igenom bergsmassiv. Nu vill man bygga en tunnel som ska kunna rymma till och med de största fartygen som trafikerar Hurtigruten.

Artiklar

Därför ska du åka över den unika akvedukten

Behovet av svenska furor som gruvstöttor i engelska gruvor skyndade på bygget av Dalslands kanal. Nu, 150 år senare kan man glida lugnt genom Dalslandsskogarna med så väl motor- som segelbåt och njuta av ett stycke svensk kultur- och industrihistoria – med akvedukten i Håverud som kronan på verket.

Scroll to Top