1426906.jpg

LivetOmbord

Volvo Penta ger sig in på utombordarmarknaden

Volvo Penta har inte gjort utombordare sedan 1979, men tack vare ett nytt förvärv kommer företaget nu ta klivet in på den marknaden igen.

Text: Elisabeth Andersson • 2017-07-07 Uppdaterad 2021-06-09

Den 6 juli offentliggjordes att Volvo Penta genom ett förvärv blir majoritetsägare i amerikanska företaget Seven Marine, som tillverkar världens starkaste bensindrivna utombordsmotorer.

– Med det här köpet ger sig Volvo Penta in på utombordarmarknaden. Tillsammans med Seven Marine kommer vi att utöka vårt affärsområde tillsammans med våra kunder och investera i en plattform som växer för att skapa en plattform för framtidens utombordarindustri, säger Volvo Pentas VD Björn Ingemanson i ett pressmeddelande

Även Ron Huibers, VD för Volvo Penta of the Americas, ser fram emot de möjligheter som förvärvet kommer att erbjuda.

– Vi kombinerar styrkan hos två mycket innovativa företag för att kunna leverera en oslagbar serie motorer för bensinmotormarknaden. Vi kan inte bara erbjuda marknaden en extremt attraktiv utombordarlösning utan vi levererar andra fördelar med vårt stora nät av återförsäljare och serviceverkstäder, säger han i pressmeddelandet.

Volvo Penta är en världsledande leverantör av inombordsmotorer och kompletta drivsystem för båtar och har omkring 3 500 återförsäljare i över 130 länder, men har inte gjort utombordare sedan 1979.

Seven Marine, med bas i Milwaukee, Wisconsin USA, grundades 2010 och tillverkar motorer från 557 till 627 hästkrafter.

Historien om Seven Marine – världens största utombordare

TV: Här är Seven Marine 627 S – världens största utombordare

TV: Så här låter fyra Seven Marine 627 hk


Text: Elisabeth Andersson • 2017-07-07
LivetOmbordNyheterMotorerNyheterutombordare
Rulla till toppen