Motorer

Artiklar

Så kan båten skadas av att ligga kvar i vattnet när kylan kommer!

Hann du inte ta upp båten innan kylan slog till? Vad är det värsta som kan hända? Hur kostsamt kan det bli? Vår expert förklarar.

Artiklar

Så minskar du risken för att båtmotorn fryser sönder

När torrsättningen är avklarad kan det kännas som att jobbet är gjort och att det nu bara är att vänta in våren. Men varje år fryser många båtmotorer sönder, och med tanke på att det i år är många som blivit ägare till sin första båt är risken stor att det blir ännu fler. Det är emellertid inte så svårt att eliminera risken. Praktiskt Båtägandes motorexpert Lars Lundbladh, även kallad Doktor Diesel, berättar här hur man går till väga när båten väl är på land.

Båtnytt

Ny svensk monstersnurra på el

2019 börjar svenska Greenstar Marine sälja sin nya bjässe på 450 hästar.

Båtnytt

Detta är planen för Volvo Pentas nya monstermotor

Tillverkaren av världens största utombordare har lagt en rutt som pekar mot Sverige. Båtnytt har tagit reda på vad nya ägaren Volvo Penta har för planer för Seven Marines supersnurra.

LivetOmbord

Test: Båtnytt provkör nya muskelpaketen från Mercury

Mercury Marine storsatsar. Nu lanseras ytterligare två nya utombordsmotorer i den högsta effektklassen. Båtnytt har varit i Italien och testat nyheterna.

Båtnytt

Båtnytt i Florida: Vi drar iväg med 2508 hästar på akterspegeln – kolla in filmen

Volvo Penta har köpt Seven Marine och Båtnytt klev ombord för en åktur med den numera svenskägda utombordaren. Häng med ut på en fyrtiotvåfots kabinbåt med fyra stycken Seven Marine på 627 hästar styck – sammanlagt 2508 hästkrafter!

LivetOmbord

Experten svarar: Hur länge räknas en ny motor i kartong som ny?

Även en oanvänd motor påverkas av att lagras länge. Lasse "Dr Diesel" resonerar lite kring hur man bör tänka vid köp av en demomotor eller liknande.

LivetOmbord

Båtmotorstölderna ökar – nu höjs röster om krav på lagändring

Båtstölderna ökar kraftigt – enligt ny statistik har det anmälts 50 procent mer stölder under årets första kvartal jämfört med motsvarade period förra året. Nu höjs röster för att polis och tull enklare ska kunna få fast båttjuvarna.

LivetOmbord

Volvo Penta ger sig in på utombordarmarknaden

Volvo Penta har inte gjort utombordare sedan 1979, men tack vare ett nytt förvärv kommer företaget nu ta klivet in på den marknaden igen.

LivetOmbord

Storslam för polisen i jakten på stulna motorer

Spårsändare och gränsöverskridande polisarbete ledde till storbeslag av stulna motorer i Baltikum.

Scroll to Top