Mats Eriksson, vd på Sweboat, hoppas att båtbranschen ska uppskatta erbjudandet om affärssystemet. Foto: Elinor Karlin

Båtbranschen

Branschnyhet: Sweboat avtalar nytt affärssystem

Fler som verkar inom båtbranschen kan få möjlighet att skaffa ett affärssystem som är utvecklat speciellt för de som arbetar med fritidsbåtar. Den svenska branschorganisationen Sweboat har tecknat ett gemensamt samarbetsavtal.

Text: Elinor Karlin • 2023-11-03 Uppdaterad 2023-11-06

Sweboatanslutna medlemsföretag har möjlighet att skaffa ett nytt affärssystem som är specialutvecklat bland annat för de som arbetar inom fritidsbåtsbranschen, enligt ett pressmeddelande. 

– Det är ett samarbete som ligger helt rätt i tiden med tanke på konjunkturläget där många nu ser om sitt hus och letar sätt att arbeta smartare. Att med hjälp av Verendus produkter kunna öka lönsamheten i sin verkstad, effektivisera sina arbetsprocesser eller få hjälp med att marknadsföra sig online tror jag verkligen är aktuellt för flera av våra medlemmar, säger Mats Eriksson, VD för Sweboat. 

LÄS MER: Båtunionens miljökonferens prisas

Verendus, som systemet heter, har utvecklats i Jönköping och har funnits på marknaden sedan 2010. Nu kommer alla medlemmar i Sweboat få ett förmånligt erbjudande på deras mjukvarulösning och tjänster, med förhoppningen att alltifrån båtvarv till mäklare och marinmekaniker ska kunna utnyttja produkten. Även den norska branschorganisationen Norboat valde att tekna samma samarbetsavtal. 

– Avtalet med två så stora branschorganisationer som Sweboat och Norboat känns som en fin bekräftelse på det arbete vi gör för att verka för en bättre bransch. Nu ligger vårt fokus på att se till att fler återförsäljare, verkstäder och båtvarv får tillgång till våra produkter för att kunna förbättra arbetssätt och rutiner, säger Rickard Ahlbom, vd på Verendus.


Text: Elinor Karlin • 2023-11-03
BåtnyttBåtbranschenSweboat
Rulla till toppen