Inomhusbåtmässorna 2023 börjar närma sig. Foto: Allt för sjön, Svenska mässan/Pressbild

Båtmässa

Det lackas – för vårens båtmässor

Den senaste veckan har vi fått både programpunkter och biljettsläpp för inomhusmässorna som nu kanske kan genomföras för första gången sedan innan pandemin. Men vilka som ställer ut är mer oklart.

Text: • 2022-12-14 Uppdaterad 2022-12-14

Nu är det dags att på allvar börja ladda inför nästa års båtmässor inomhus. Förra veckan presenterades programmet för Båtmässan, i Göteborg, och i går släpptes biljetterna till Allt för sjön i Stockholm. 2020 var det senaste året vi kunde gå på båtmässa inomhus, sedan dess har de fått ställas in både i Göteborg och i Stockholm. Dessutom med kort varsel.

Först ut är Båtmässan, som vanligt på Svenska mässan i Göteborg. 4–12 februari 2023 är det dags.

– Vi vill visa på allt det härliga som båtlivet innebär. Fiska, segla, bada från en egen klippa, men också de utmaningar båtlivet står inför. Utmaningar som rätt hanterade blir möjligheter. Möjligheter för fler att upptäcka båtlivet, eller vattenlivet som jag hellre kallar det, säger Bengt Wallin som är ansvarig för scenprogrammet, i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Båtmässan 2022 ställs in

Bland annat utlovar de föreläsningar från bland annat journalisten Janne Josefsson och ensamseglaren Sven Yrvind. Sjökaptenen Johan Bernekorn ska berätta om sin dröm att segla jorden runt.

I Stockholm blir det ett nytt upplägg: Nästa års Allt för sjön genomförs under två långhelger (torsdag–söndag) i stället för de vanliga tio dagarna i sträck. Den första mässperioden blir 9–12 mars och den andra 16–19 mars. Det blir alltså inte längre möjligt att besöka mässan under måndag–onsdag. Under 2022 skulle mässan ha firat 100 år, men den blev som bekant inställt kort inpå mässdatumen. “Som envis hundraåring ger vi inte upp utan kämpar vidare mot ett 101-årskalas nästa år”, skrev mässans projektledare Hanse Thorslund i våras.

LÄS MER: Norska båtmässan skjuts upp igen – till 2024

Vilka som ställer ut på de båda mässorna är lite mer oklart. På Båtmässans utställarlista syns i skrivande stund flera båttillbehörsförsäljare och charterbolag men endast ett fåtal båttillverkare. I ett pressmeddelande meddelar man dock att varumärken som Finnmaster, Ryds, Nimbus, Jeanneau, Axopar och Saga kommer att finnas representerade i Göteborg. Allt för sjön har än så länge inte presenterat någon utställarlista alls. I Norge meddelade man tidigare i höstas att båtmässan Sjøen for Alle ställs in på grund av ett svagt intresse från just utställarna, med hänvisning till konjunkturen och det osäkra världsläget.


Text: • 2022-12-14
BåtnyttAllt för SjönBåtmässaBåtmässan
Scroll to Top