Lugnt på mässområdet några timmar innan det öppnar. Foto: Elinor Karlin

Gotland runt

Folkfest på Djurgården inför Gotland Runt

I helgen blir det en ny chans för båtsugna att få lite seglingskänsla i Stockholms innerstad. Det är dags för årets upplaga av Gotland runt.

Text: Elinor Karlin • 2023-06-29 Uppdaterad 2023-06-29

På söndag är det dags för kappseglingsstart mitt i centrala Stockholm. Då är det dags för klassiska Gotland Runt att gå av stapeln med de första starterna från klockan 11 på förmiddagen. Men redan nu finns det saker att uppleva i samband med kappseglingen.

Mellan torsdag och söndag har de ett eventområde öppet bredvid Wasahamnen på Djurgården i Stockholm. Arrangören är KSSS så programmet liknar det som erbjöds i samband med stadshusets 100-årsjubileum för ett par veckor sedan. Bland annat får man prova på att åka småbåt med elsnurra, segling, samt foila med elcykeln Manta 5.

– Du blir garanterat våt, det är badkläder som gäller, säger Fredrik Duenger, Mantas försäljare på den norska och nordiska marknaden.

LÄS MER: Att foila med en elcykel – hur svårt kan det vara?

Här finns också en scen, samt en utomhusmässa med utställare som båttillbehörsförsäljaren Hjertmans och Trim On, som har utvecklat en virtuell seglarskola där barn ska få lära sig segling med VR-glasögon.

– Med ett knappslag kan du slå, du kan sitta i sängen och segla, säger kappseglaren Lars Linger som ligger bakom konceptet.

LÄS MER: Nya seglarskolan: “Du kan göra det sittande på en kudde”


Text: Elinor Karlin • 2023-06-29
BåtnyttBåtmässaGotland runtKSSS
Rulla till toppen