Furusunds gästhamn. Foto: Furusunds båtmässa

Båtnytt

Ny båtmässa i Furusund i maj

Den 10–12 maj anordnas en båtmässa i Furusund i Roslagen. På programmet står förstås båtar, såväl nya som begagnade, men också skärgårdsliv i allmänhet. Dessutom bjuds det på mat, liveband och en båtloppis.

Text: Fredrik Olsson • 2024-03-25 Uppdaterad 2024-03-26

En ny båtmässa ser dagens ljus i Furusund den 10-12 maj. Bakom mässan står Carl Oscar Törnros från Furusunds hamnkrog, Martin Larsson och Jesper Ribacka.

Det utlovas mycket intressant för båtentusiaster. Kända tillverkare som Anytec, Ockelbo, Buster, Viggo och XO är klara utställare och antalet båtar är i skrivande stund uppe i 45 stycken. Under mässan kommer också det att anordnas en båtloppis, där man kan köpa och sälja begagnade båttillbehör.

– Med en ökande medvetenhet om hållbarhet och återanvändning tror vi att det blir en mycket uppskattad del av mässan, säger Martin Larsson.

Men mässan ska även ha en hel del att erbjuda skärgårdsälskare, eller ”skärgårdsnördar”, som Martin Larsson uttrycker det.

Carl Oscar Törnros, Furusunds båtmässa

– Vårt mål är att skapa en mässa som inte bara visar upp ett brett utbud av båtar och båtlivsrelaterade produkter, utan även en plats där besökare kan uppleva skärgårdslivets glädje. Vi vill bjuda på en upplevelse som är tillgänglig för alla – från den passionerade båtentusiasten till familjer som söker en dag fylld av äventyr, säger Carl Oscar Törnros enligt ett pressmeddelande.

Framemot eftermiddagen övergår mässan i skärgårdsfest, med god mat och lokala liveband som dragplåster.

– Vi är övertygade om att Furusunds Båtmässa kommer att erbjuda en oförglömlig upplevelse för alla båtälskare och ser fram emot att välkomna besökare till en helg fylld med äventyr, upptäckter och gemenskap, säger Martin Larsson.


Text: Fredrik Olsson • 2024-03-25
BåtnyttBåtmässaFurusundStockholms skärgård
Rulla till toppen