Sting 725 Pro Walkaround är en av fyra systermodeller baserade på samma skrov.

Båtnytt

Rejäl bruksbåt från norska Sting

Sting presenterar fyra modeller baserade på samma skrov, ritade av kände designern Espen Thorup. Det finns tre hyttvarianter och en öppen styrpulpetare.

Text: Joakim Hermansson • 2024-04-03 Uppdaterad 2024-04-03

Promodellerna från norska Sting har designats för att klara kraven från fiskare och skärgårdsfolk som måste kunna lita på sina båtar i alla väder. Med Sting Pro 725 Cabin har de nu fått en sjövärdig sjumetersbåt. Stabiliteten i sjön uppnås genom att skrovet inte har så mycket bottenvinkel, och vikten sparas genom att varken i hytt eller skrov använda någon innerliner.

En av Walkaroundvarianterna visades upp på Båtmässan i Göteborg. Här ser man också skrovinsidans oömma yta. Foto: Joakim Hermansson

Kände designern Espen Thorup står för designen och det finns tre systermodeller baserade på samma breda och bäriga skrov: Sting 725 Pro Open är en helt öppen båt med styrpulpet och ett stort och praktiskt däcksområde. Pro Cabin XL har en större walkaroundhytt för upp till fem personer som får skydd vid körning i dåligt väder.

Den öppna versionen fungerar säkert utmärkt, men i rådande väderförhållanden får man pälsa på sig rejält…

Toppmodellen Sting 725 Pro HT är också en åretruntbåt men med en hytt som sträcker sig över hela båtens bredd och erbjuder ännu mer plats än de båda mindre hyttsystrarna.

…medan man i toppmodellen Pro HT färdas mer skyddat.

De fyra Sting 725 Pro-modellerna har skrovlängden 7,23 meter och bredden 2,56 meter gemensamt samt tankvolymen 150 liter och maximal motorstyrka 150 hästkrafter, men vikten skiljer förstås.


Text: Joakim Hermansson • 2024-04-03
BåtnyttEspen ThorupKabinbåtMotorbåtStingStyrpulpetbåtWalkaround
Scroll to Top