Sveriges somrigaste jobb? Nu finns möjligheten att hitta säsongsjobb i riktig svensk sommaridyll. Foto: Göta Kanal/Pressbild

Båtnytt

Sköt slussar i sommar – jobba som slussvakt

Börjar du längta efter sommaren? Har du en tonåring hemma som söker sommarjobb? Då kan det här var årets möjlighet – sommarjobb som slussvakt i Göta Kanal.

Text: Joakim Hermansson • 2022-01-28 Uppdaterad 2022-03-22

100 sommarjobbare söks för att bland annat sköta slussar och broar längs den välbesökta vattenvägen Göta kanal i sommar.

– Vi kan utlova ett annorlunda jobb med härliga kollegor och semesterfirare, säger Magnus Hollwin, marknads- och kommunikationschef på Göta kanal.

LÄS MER: 35 000 båtar gick genom Hammarbyslussen

Slussvärdarna ansvarar för en eller flera slussar och broar där manövrering, reglering av vattennivåer och planering av båttrafiken är vanliga arbetsuppgifter.

– Man har en kontinuerlig dialog med kollegor för att flödet ska fungera så bra som möjligt och får all utbildning och praktik som krävs för att kunna utföra arbetet, säger Hollwin.

Ett krav är att man ska vara minst 18 år innan man påbörjar sin anställning, men det finns också slussvärdar som har fyllt 60 år. Två tredjedelar av personalstyrkan vid Göta kanal återkommer från föregående års säsong.

– Det blir en bra mix där vi fyller på med nya engagerade medarbetare tillsammans med mer erfarna, säger Hollwin.

LÄS MER: 64 slussar och ett antal broar – häng med längs Göta Kanal


Text: Joakim Hermansson • 2022-01-28
BåtnyttNyheterGöta kanalSlussar
Rulla till toppen