Malö 43 är en exklusiv svensk segelbåt.

Malö är ett av varumärkena som ska leva vidare. Här en Malö 43. Foto: Sweden Yachts Group

Båtnytt

Sweden Yachts och Malö lever vidare

Varumärkena Sweden Yachts och Malö ska leva vidare. Ägaren Bob Erixon har kontrakterat en ny byggare, som bland annat ska färdigställa båtarna åt några av de kunder som drabbats i SYG AB:s konkurs.

Text: Joakim Hermansson • 2024-05-08 Uppdaterad 2024-06-07

I efterdyningarna av konkursen i SYG AB, som producerat och marknadsfört exklusiva segelbåtar under namnet Sweden Yachts Group, låter investeraren Bob Erixon nu meddela att både Sweden Yachts och Malö kommer att leva vidare. Sedan slutet av 2000-talet äger Erixon via sitt bolag Elgudden Invest AB inte bara de båda prestigefyllda segelbåtsvarumärkena, utan också det varv i Kungsviken där Mattias Rutgerssons konkursade SYG AB tidigare hyrde in sig och byggde dessa båtar på licens.

Vid varvet i Kungsviken fortsätter nu produktionen med Martin Hallgren Marine AB som byggare. Bolaget drivs av 26-årige Martin Hallgren från Ellös, utbildad vid båtbyggarskolan i Henån och helt nyligen utnämnd av Företagarna och Orust Kommun till Årets Unga Företagare på Orust. Hallgren har tagit över sju av de anställda som tidigare arbetade för Sweden Yachts Group och har även fått i uppdrag av vissa av de konkursdrabbade kunderna att nu färdigställa deras ofärdiga båtar.

Bob Erixon har via bolaget Tångkrabban Fastighetsförvaltnings AB en fordran på 2 578 411 kronor i konkursade SYG AB.


Text: Joakim Hermansson • 2024-05-08
BåtnyttLäsvärt
Rulla till toppen