Sergi Galiano på Youtubekanalen Supercar Blondie fick möjligheten att testa en av de ubåtar som hittills har tillverkats. Foto: Youtube/Supercar Blondie

Video

TV: Nya miniubåten som hämtad ur en sci fi-film

Är det världens billigaste ubåt? Kanske, men du behöver fortfarande kunna lägga några miljoner för att kunna njuta av havet under ytan.

Text: Elinor Karlin • 2022-09-30 Uppdaterad 2022-09-30

Den holländska ubåtstillverkaren U-Boat Worx har revolutionerat sin prisbild för miniubåtar. Tack vare det högt ställda produktionsmålet på sin senaste modell Nemo, 1000 sjösatta båtar innan år 2030 har de i princip kunnat halvera priset från vad de utlovade för två år sedan. Priset för en tvåmanna-ubåt landar på nätta 595 000 euro plus moms, enligt Newsatlas.com. Om du vill segla solo så kan du klara dig undan på 545 000 euro. Själva hävdar de att detta är den billigaste nyproducerade ubåten som finns.

Båda modellerna håller en hastighet på 3 knop och kan dyka ner till 100 meters djup, och restiden blir upp till åtta timmar under ytan. Dessutom har den en gripklo för spännande upptäckter på havsbotten.

Hittills är det inte så många som har hunnit testa den här helt nya miniubåten, men Youtubekanalen Supercar Blondie fick äran att hänga med och dokumentera upplevelsen:


Text: Elinor Karlin • 2022-09-30
BåtnyttUbåtVideo
Scroll to Top