När det lackar för jul så kan det locka med lite pepparkaksbak. Och vad vore bättre än att kunna servera båtformade pepparkakor på julbfikat? Foto: Unsplash

Köpguide

Tips: Marina pepparkaksformar till julbaket

Är det dags för årets julbak i stugan? PB:s redaktion har gjort en spaning på nätet för att hitta de allra bästa kakformarna inför julen, så ni kan få till en fin marin stämning även på adventsfikat.

Text: Elinor Karlin • 2023-12-07 Uppdaterad 2023-12-07

Väl förankrat

Första stoppet i adventsshoppingen blir givetvis att gå till en riktig båttillbehörsaffär. Sedan får du välankrade pepparkakor efter baket. I skrivande stund slut på nätet men finns i lager i flera butiker.
Pris: 29 kronor. Mer info: Sea Sea

Ankare med stil

Vill du ha ett ankare som faktiskt går att fästa i en ankarlina – kanske ska den hänga i granen till och med? Här har vi hittat en pepparkaksform som fixar ett snitsigt hål i toppen.
Pris: 49 kronor. Mer info: Balders Hage

På kryssning

Vill du ha lite mer känsla av de stora haven så kanske du hellre vill satsa på en form som ser ut som ett kryssningsfartyg.
Pris: 25 kronor (10 kronor på rea). Mer info: Leilas General Store

Loja segeldagar

Baka en pepparkaka med segel och dröm dig tillbaka till sommarens slappa dagar i skärgården. Få hela sommarkänslan på adventsfikat.
Pris: 17 kronor. Mer info: Formina

Chokladbåtar

Blir det några tryfflar eller chokladbitar på adventsbaket? Här finns det en silikonform i båtmodell för dig som vill ta havet till godisbrickan.
Pris: 79 kronor. Mer info: SparklingDesign.se

Under ytan

För dig som är sugen på en något mer submarin upplevelse så kan du ju baka en ubåtskaka!
Pris: 20 kronor. Mer info: Formina

Hej haj!

Baka en kaka med ett skönt smil. Den här garvande hajen med vassa tänder ger dina pepparkakor ett helt nytt bett.
Pris: 59 kronor. Mer info: Balders Hage

Den praktiska båtägaren

Den fasta nyckeln kan vara ett av de viktigaste verktygen i båtens verktygslåda! Med den här kakformen kan du få med dig meckarkänslan hela vägen hem till julgranen.
Pris: 17 kronor. Mer info: Formina

Från fyr till abborre

Svårt att bestämma dig? Vill du bestämma alla formar från samma sajt? Här hittar vi en återförsäljare med ett gediget utbud av marina kakformar. Julen är räddad!
Pris: 40 kronor. Mer info: Flaggskeppet


Text: Elinor Karlin • 2023-12-07
KöpguideBåtprylar
Rulla till toppen