Båtnytt

Båtnytt

Sköt slussar i sommar – jobba som slussvakt

Börjar du längta efter sommaren? Har du en tonåring hemma som söker sommarjobb? Då kan det här var årets möjlighet – sommarjobb som slussvakt i Göta Kanal.

Båtnytt

Tvåtaktsmotorer med förgasare ska fasas ut

Svensk havsmiljö har inte förbättrats tillräckligt mycket – nu ryker de gamla tvåtaktsmotorerna. "Det kommer ta emot", säger Mats Eriksson på Sweboat, som hoppas på att man inför en skrotningspremie.

Båtnytt

Pandemivinsten – färre motorstölder under 2021

Färre båtmotorstölder och flertalet uppklarade stölder där snurrorna kunde återlämnas till sina ägare. Så summeras året 2021.

Båtnytt

Hallberg-Rassy 50 är årets lyxbåt 2022

Från det perfekta träarbetet av utvald europeisk ljus ek i snickerierna, till det mycket välutnyttjade utrymmet i den rymliga sittbrunnen och de prestandahöjande skrovlinjerna av designern Germán Frers lämnar denna helt nya 50-fotare överlägset inte bara sin äldre 55-fots syster bakom sig, utan också större delen av konkurrenterna. Det här är årets lyxbåt 2022.

Båtnytt

Allt för sjön ställer in

För andra året i rad tvingas Allt för sjön ställa in helt och hållet. Knappt två månader innan mässdörrarna skulle ha öppnats väljer de nu att ställa in.

Båtnytt

23 personer omkom på sjön – färre än 2020

Fler än på många år dog i den svenska yrkesjöfarten förra året, men totalt sett sjönk dödssiffrorna på sjön under 2021. Så sammanfattar Transportstyrelsen årets statistik.

Båtnytt

Utbrända båtar efter brand i småbåtshamn

Två båtar blev utbrända och tre båtar brandskadade efter en kraftig brand i Limhamns småbåtshamn under tisdagkvällen. Nu utreds händelsen som mordbrand.

Båtnytt

Hoppfullt inför Allt för sjön – men utställare är skeptiska

Inomhusmässan i Stockholm kan fortfarande bli av. Det hoppas i alla fall arrangörerna som räknar sina sista två månader innan mässtart på guldvåg. Men kommer det finnas några båtar på plats?

Båtnytt

Båtmässan i Göteborg ställer in

Det blir ingen båtmässa i Göteborg i februari. Våren ställs in mindre än en månad innan evenemanget skulle ha inletts, nya restriktioner från regeringen.

Båtnytt

Ansök om vattenskoterkort – så gör du

I sommar krävs förarbevis för att köra vattenskoter, men för oss som redan har nautisk behörighet finns det en genväg. Åtminstone om du ansöker inom det första året.

Scroll to Top