Segelbåten Lady Four, en unik Beason, som förlängts från 31 fot till 33..

Efter 20 år förlängdes Lady Four från 31 till 33 fot och blev därigenom unik. Foto: Tom Knutson

Båtnytt

Omskriven Beason 33 säljs på Båtbörsen

Lady Four, en Beason 31 som förlängts till 33 fot, är till salu. Det har tidigare skrivits om henne både i Båtnytt och i Praktiskt Båtägande. En unik båt med spännande historia.

Text: Fredrik Olsson • 2024-05-09 Uppdaterad 2024-05-09

Christer och Marie-Louise Arvidssons Lady Four är omskriven i både Båtnytt och här i Praktiskt Båtägande, mycket på grund av att hon föddes som en 31-fotare 1979/1980 men förlängdes till 33 fot i ett projekt som även involverade Beason-konstruktören Bernt Andersson själv.

2001 byggdes Lady Four om vid Karlstads småbåtsvarv och en Beason 31 förvandlades till en Beason 33. Experimentet föll fantastiskt väl ut – inte nog med att båtens utrymmen utökades rejält, även seglingsegenskaperna förbättrades. Bernt Andersson var så nöjd med resultatet att han ska ha utbrustit: ”Så här skulle hon ha sett ut från början!”

Men nu väljer familjen Arvidsson alltså att sälja sin ögonsten. När vi på redaktionen hanterade annonsen kände vi igen båten och ville veta mer. Vi ringde upp Christer Arvidsson för att ställa den oundvikliga frågan: ”Varför säljer ni en så fin båt?”

– Åldern tar tyvärr ut sin rätt och det är dags att låta Lady Four segla vidare. Jag har märkt att det som förr innebar två dagars jobb nu tar fyra. Jag är i fin form, åker längdskidor och inlines och så, men märker också att balansen har börjat försämras, vilket inte är så bra när man står på stegen på varvsplanen och fixar. Och jag har alltid sagt att när jag inte kan underhålla henne så att hon är perfekt, så är det bättre att någon annan tar över. Hon är i absolut toppskick nu, säger Christer.

Och stämmer bilderna och Christers beskrivningar så verkar denna Beason 33 verkligen vara i utmärkt skick. Men efter över 40 år får alltså någon annan nu chansen att njuta av Lady Fours företräden. Christer hoppas förstås hitta en köpare som verkligen vill fortsätta ta hand om henne med samma noggrannhet som han själv har gjort.

Annonsen hittar du på https://www.praktisktbatagande.se/batborsen. Du vet väl att du som privatperson annonserar gratis på Båtbörsen?

Märk: Praktiskt Båtägande samarbetar inte med säljaren på något sätt. Att vi lyfter fram annonsen beror enbart på nyhetsvärdet. Vi tar inget ansvar för att objektet överensstämmer med säljarens beskrivningar.


Text: Fredrik Olsson • 2024-05-09
BåtnyttBåtbörsenBåtnyttPraktiskt BåtägandeSegelbåt
Rulla till toppen