I början av nästa år står Viking Cinderella värd för en rallycharter och får söka sig till nordligare breddgrader. Foto: Pressbild

Båtnytt

Viking Cinderella lämnar skärgården – chartras till Umeå för Svenska Rallyt

Nästa vinter gör Viking Cinderella en kryssning till Umeå - för att besöka det Svenska rallyt. 1600 platser finns det för turen.

Text: • 2022-08-01 Uppdaterad 2022-07-08

Sedan i år är den ikoniska tävlingen Svenska Rallyt förlagd i Umeå, efter många år i Värmland. Anledningen är att tävlingen, som ingår i Rally-VM, ska ha en tydlig vinterkaraktär och behöver gå i mer snösäkra regioner. Men kritiska röster menar att allmänheten nu riskerar att tappa intresse för tävlingen, när den hamnat ännu längre norrut och det blir svårare att hitta boende. Därför väljer man nu att arrangera en kryssning för att underlätta för åskådare att ta sig dit och bo i Umeå under rallyfesten i början av nästa år.

– Med Rallybåten vill vi samla entusiaster och ta med dem till VM-festen i Umeå. De reser med Rallybåten, bor, äter och umgås på Rallybåten och tar sig ut på VM-sträckorna med våra shuttlebussar. Det här är en paketlösning som vi tror kommer att passa många, säger Simon Johansson, vd på det försäljningsdrivande eventbolaget Simon Promotion.

Och båten? Det blir Viking Cinderella som får lämna skärgården för en stund. Hon ska ge plats för 1600 rallyentusiaster som tillsammans får äta en meny komponerad av svenska kocklandslaget och shoppa i taxfreen.

– Under gott och väl 20 års tid har Viking Line chartrat ut Viking Cinderella till fackföreningsrörelser, politiska partier, näringslivsorganisationer, jubilerande företag, idrottsorganisationer. Men vi har aldrig någonsin åkt upp till Umeå, och aldrig någonsin med ett helt fartyg fyllt med rallyentusiaster, passionerade vänner av den svenska rallysporten. Det här är fullständigt fantastiskt och unikt, säger Mikael Dunbäck, försäljningschef Charter och Specialkryssningar på Viking Line.

Läs mer på Rallybåten.se.


Text: • 2022-08-01
BåtnyttKryssningViking Line
Rulla till toppen