M/S Amorella ska segla mot nya hav. Foto: Viking Line/Pressbild

Båtnytt

Viking Line säljer Amorella till Medelhavet

Efter 34 år i tjänst ska Viking Lines trotjänare Amorella sätta kurs mot nya uppdrag. I höst lämnar hon Östersjön för att kryssa på Medelhavet.

Text: Elinor Karlin • 2022-08-15 Uppdaterad 2022-08-15

Den mångåriga trotjänaren M/S Amorella har trafikerat Östersjön och Stockholms skärgård sedan 1988. I många år har hon fått ansvara för sträckningen Åbo-Stockholm, men sedan rederiet uppdaterat sin fartygsflotta med Viking Glory så har Amorella varit på väg att fasas ut. Nu står det klart att hon ska säljas till rederiet Corsica Ferries SAS, som trafikerar flera rutter i Medelhavet. Sköpeskillingen uppgår till 19,1 miljoner euro.

”Amorella, som trafikerat för Viking Line sedan 1988, hör till trotjänarna i rederiets flotta. Hon har varit en stöttepelare som upprätthållit regelbunden trafik på rederiets kärnlinje mellan Åbo, Åland och Stockholm”, säger Viking Lines vd Jan Hanses, i ett pressmeddelande.

De 135 anställda ombord på Amorella ska enligt finska Yle erbjudas tjänster ombord på andra av Viking Lines fartyg. Sedan Viking Glory levererades har Amorella trafikerat Helsingfors, men vilket fartyg som kommer att ta över den rutten är ännu inte klart.

LÄS MER: Ny Viking-färja trafikerar skärgården från 1 mars

”Personalens insats och engagemang under åren har varit avgörande för fartygets trafik. Detta innebär inte att vi avstår från Helsingfors – Stockholmlinjen utan vi fortsätter trafiken med ett fartyg under vintern och utvärderar strategiska alternativ för linjens fortsättning”, säger Jan Hanses.

Amorella gör sin sista tur för Viking Line helgen 17–18 september, på sin ordinarie sträckning mellan Helsingfors och Stockholm.


Text: Elinor Karlin • 2022-08-15
BåtnyttViking Line
Rulla till toppen