Båtklassiker

Artiklar

KLASSIKERN: Prestigebåt som håller än

Säg Princess och många motorbåtsfantaster får något drömmande i blicken.

Artiklar

Klassikern: Hanse 370

En välseglande prispressare

Artiklar

Guide: 7 köpvärda segelbåtar från 80-talet

Här får du expertråd på vägen mot ett bra köp av några klassiska segelbåtar från 80-talet. Vi tipsar om båtar i prisklasser från 200 000–500 000 kronor. Men vi bjuder också på ett par lyxigare klassiker med priser från 500 000–1 000 000 kronor.

Artiklar

Köpguide: Aquador 25 WA: Välbyggd överraskning

Michael och Yvonne Lang gick grundligt till väga när de äntligen skulle bli med båt. Valet föll på en begagnad Aquador 25 WA av 2003 års modell.

Artiklar

Båtklassiker: Coronet som håller stilen

Coronet är båtarnas motsvarighet till årgångsvin. Det danska varvets flytetyg har en sällsynt förmåga att åldras med värdighet.

Artiklar

Båtnostalgi: Här är Albin Marins största succéer

Under 1970-talets båtboom var Albin Marin en riktig maktfaktor och kunderna stod på kö till deras båtar. Hur många av deras klassiska modeller minns du? Här får du historien i korthet kring de allra populäraste.

Artiklar

Köpguide: Maxi 95 – bra familjebåt för fickpengar

Pelle Pettersons första riktigt stora familjebåt fortsätter att imponera ännu 40 år efter lanseringen. Med smart planlösning, avskildhet och generösa umgängesytor är Maxi 95 en gigantisk 31-fotare. Tidningen Praktiskt Båtägande har tittat närmare på den här svenska klassikern.

Artiklar

Reportage: Han är Sveriges enda träbåtsdetektiv

Varje träbåt har sin egen historia. Tidningen Praktiskt Båtägande har träffat runabout-fantasten Anders Værnéus, mannen som lever för att gräva fram dessa historier.

Artiklar

Experten tipsar: 5 båtar som är blivande klassiker

Det är svårt att veta vad som gör att en viss båttyp blir en klassiker. Men här siar Anders Værnéus, expert på klassiska båtar, om vilka båtar som kommer bli dyrbara och vårdas ömt i framtiden. Det finns bland annat en ganska oväntad amerikan på listan.

Artiklar

Klassiker: “Det är en sanslöst bra förstabåt”

Trots att det gått ett halvt sekel sedan lanseringen är IF-båten fortfarande skojig att segla, vacker att se på och snabb i vattnet. Dessutom behöver en IF i princip aldrig revas. Tidningen Praktiskt Båtägande har tittat närmare på en odödlig klassiker.

Scroll to Top