Vendée Globe

Artiklar

Finsk glädje i Vendée Globe

Huusela första nordbo att ta sig i mål i stentuffa racet

Artiklar

Dramatisk räddningsaktion i ensamkappseglingen runt jorden

Det genomfördes en mycket dramatisk räddningsaktion i den extrema ensamkappseglingen runt jorden, Vendée Globe.

Artiklar

TV: Här seglar han i orkanvindar på 35 m/s

Han var nästan hemma efter att ha seglat non stop runt jorden. Du fick fransmannen Eric Bellion en sista utmaning av naturen. Kolla in den vilda åkturen i vindar på 35 m/s.

Artiklar

TV: Han vann Vendée Globe – efter tre försök

Det var känslosamma scener som utspelade sig när fransmannen Armel Le Cléac'h på båten Banque Populaire blev den första att skära mållinjen i årets upplaga av Vendée Globe, ensamkappseglingen runt jorden.

Artiklar

TV: Bärplanen överlägsna i Vendée Globe – så funkar de

Bärplan har revolutionerat kappseglingen de senaste åren. Nu har den nya tekniken skördat ytterligare en stor framgång, då vinnaren i årets Vendée Globe seglade en bärplansbåt. Här får du förklaringen till hur den nya tekniken fungerar.

Artiklar

Här störtar ensamseglarna genom södra oceanen – kolla in unika tv-bilderna

För första gången i ensamkappseglingen Vendée Globes historia har man fångat på film när ett par av båtarna störtar fram genom de ensliga och stormpiskade södra oceanerna. Kolla in den häftiga filmen!

Artiklar

TV: Världens tuffaste seglingstävling: “Jag flyttar 800 kilo utrustning vid varje slag”

Seglingstävlingen Vendée Globe är något av det hårdaste man kan utsätta sig för som idrottsutövare. Och häromdagen gick starten för senaste upplagan. 1 person, 1 båt, 3 månader till havs, cirka 4 000 landmil segling, nonstop runt jorden. Följ med ombord på en av båtarna för att se hur de lever under denna galna utmaning.

Scroll to Top