Färdmål

Artiklar

5 anledningar till att ta en sista hösttur med båten

De flesta båtar är förmodligen redan halvvägs upp på båtkärran eller hamnplan vid det här laget. Men är du en av dem som fortfarande har båten i – passa på att njuta av en sista hösttur. Här talar vi om varför.

Artiklar

Därför ska du testa trailerbart båtliv

I dessa dagar av brist på båtplatser och trängsel på sjön kan lösningen vara att lasta båten på trailer och köra vart du vill för att sedan lägga till hemma på parkeringen.

Artiklar

Färdmål: Danska fiskeläget Hou – tropisk känsla bland sandbankar

Med en välutrustad gästhamn och en av Kattegatts finaste sandstränder är det danska fiskeläget Hou värt seglatsen. Se bara till att hålla tungan rätt i mun för att komma in genom det trånga hamninloppet. Text & foto: Martin Leisborn

Artiklar

Färdmål: Njut av Karlskrona – staden mitt i skärgården

Karlskrona har länge varit en populär plats att segla till. För örlogsflottan är det ju hemmabas och för passerande fritidsbåtar har det varit en naturlig plats att stanna och bunkra på. Nu finns fler skäl att söka sig hit. Karlskrona har blivit ett resmål värt namnet.

Båtnytt

Ta båten till nya nationella fritidsbåtsmuseet

Statens maritima museer och Länsmuseet Norrland bygger tillsammans ett nytt hem för 27 fritidsbåtar.

Artiklar

Stor guide: Bästa stränderna för båtfolk

Badsugen i sommar? Vi har listat 70 stränder, de flesta måste du ha båt för att nå. Här hittar du både populära platser och ställen där du får vara i fred.​

Artiklar

Resmål: Missa inte den underbara jungfrukusten

Jungfrukusten är en skärgård som många missar eftersom kurslinjalen lätt gör den till en transportsträcka. Men undviker du grynnorna är den värd att stanna för.

Artiklar

Väderöarna: Sol, vind och idyllisk natur

Det är Sveriges blåsigaste och mest otillgängliga plats, men också landets solrikaste. Väderöarna är en underbart vacker ögrupp med en rik ­historia. Här har vädret alltid varit av central betydelse för tillvaron – på gott och ont.

Artiklar

Resmålet Nassa Skärgård: En ny ö för varje dag

Storslagna vyer, öppet hav och en känsla av total frihet helt på naturens villkor. Det sägs att Nassa skärgård har lika många skär och öar som året har dagar. Praktiskt Båtägande kastar loss för att upptäcka några av dem.

Artiklar

5 anledningar till att båtsemestra i Bohuslän i sommar

Bohuslän är alltid lite mer. Här är havet saltare, solnedgången vackrare och skaldjuren färskare. Missa inte Bohuslän i sommar!

Scroll to Top