LivetOmbord

Läsartips: Så kollar du enkelt en bordgenomföring

Praktiskt Båtägandes läsare delar med sig av sina bästa gör det själv-tips.

Artiklar

5 anledningar till att båten sjunker vid bryggan

Det är när båten ligger tryggt vid bryggan som det är störst risk att den sjunker. Kolla in tipsen som hjälper till att hålla din båt över ytan.

Artiklar

Äntligen vårrustning – men se upp med detta

Den värmande vårsolen har visat sig på många håll i landet. Då går också startskottet för vårrustningen. Men det gäller att vara försiktig så inte vårfixet slutar i förödelse, som i Lidköping häromdagen.

LivetOmbord

Gör det själv: Så snyggar du till snobbranden

Även små förbättringar på båten kan göra stor skillnad. Ska du piffa upp inför försäljning, vill du byta komplementsfärg på båten eller vill du bara snygga till den i största allmänhet? Att fixa till snobbranden ger ny karaktär åt båten med ganska enkla medel. Här beskriver tidningen Praktiskt Båtägande hur du går till väga – steg för steg.

Artiklar

Expertens tips: Så undviker du missöden vid påmastningen

Personalen på Benns Mast & Båttillbehör har lång erfarenhet av riggar och riggning. Här är några av deras bästa tips på hur du underhåller och förbereder den stående riggen inför säsongen. Du får också bra tips på hur du undviker missöden när du mastar på.

Artiklar

Här är tipsen som hjälper dig vid vårfixet

Påsken är här och med den en av årets stora båtfixarhelger. Nu tar det fart på allvar på båtklubbar och marinor. Här har vi samlat en rad bra artiklar för dig som är på gång att köpa eller sälja båt eller för dig som behöver bra tips inför vårrustningen.

Artiklar

Vårda riben – En enkel match

Ribbåtar säljs i allt större antal för varje år och med båttypens karaktäristiska plast- och gummipontoner kommer också nya rön om båtunderhåll. Håll det enkelt är det enklaste tipset.

Scroll to Top